Mallorca, bressol del modernisme

Un recorregut per la ciutat de Palma i una ullada als sostres i edificis pels quals passam contínuament sense parar-hi atenció, pot canviar la manera de veure la nostra ciutat.

Inès Sánchez i Tábata Vilches – Palma de Mallorca.

El passat 30 de gener, els alumnes de 4t ESO van fer una sortida acompanyats de la seva tutora i professora d’Història, Maria Carrasco, per comprendre i veure més de prop el va que suposar el moviment modernista a Mallorca: la seva història, les seves característiques i els autors més importants que van desenvolupar la seva obra en aquesta illa.

Per començar, van passar caminant pel carrer Sindicat, sense mirar cap a terra en cap moment: els edificis eren més importants. Després de travessar la Plaça Major i només uns metres més endavant es troba Can Forteza Rey, obra arquitectònica que li va permetre explicar a la professora que, amb anterioritat, havia estat una clínica dental i que en ella s’hi podien observar les principals característiques del període en qüestió. A continuació, varen poder contemplar edificis com L’àguila i Can Corbella. Mentre els alumnes admiraven aquestes construccions s’adonaven de la seva bellesa i se sorprenien de no haver-les advertit abans, malgrat que sempre havien estat allà.

Poc després, a mig matí, el grup ja començava a dir que tenia gana i que volia berenar. Llavors, la professora va aprofitar l’ocasió per fer una aturada a Can Joan de S’aigo, cafeteria modernista en la qual s’havien elaborat els primers gelats de Mallorca. Més tard, quan ja tothom estava content amb el seu quart i el seu gelat, varen continuar amb el recorregut pel casc antic de Palma. A través de diversos carrerons, varen passar per l’església de Santa Eulàlia, entre d’altres, i finalment, varen arribar a la Plaça del Mercat, on pogueren escoltar la història dels bessons que varen voler construir-se dues cases iguals: parlam de les dues edificacions conegudes com Pensión Menorquina i edifici Cassassaies.

Com era d’esperar, la ruta modernista incloïa també una parada al Gran Hotel, on els estudiants varen poder examinar tots els detalls de l’edifici. En el mateix carrer, van immortalitzar la sortida amb una foto de grup amb l’estàtua d’Antoni Maura.

L’itinerari va finalitzar als jardins de La Misericòrdia, davant dels quals els joves quedaren aterrits en escoltar la llegenda que va explicar la tutora: “Diuen que a les golfes d’aquest edifici se senten crits i passes i que qui hi entra, no en torna a sortir mai més”, explicava na Maria.

IMG-20170130-WA0026.jpgD’aquesta manera s’acabava un dilluns ben diferent. Amb visites tan interessants com aquestes, els alumnes van poder conèixer molt més la seva pròpia ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s